Про забезпечення безпечних умов

2019-02-19

НАКАЗ

Про забезпечення безпечних умов

для усіх учасників

освітнього процесу у школі

На виконання Закону України «Про освіту» (ст.53 п.1-2, ст.54 п.2), Закону України «Про загальну середню освіту»(ст.38), Закону України «Кодекс законів про працю України» (ст.142), наказу Міністерства освіти і науки України від 06.01.2015 року №2 «Щодо заходів безпеки у навчальних закладах», листа МОН України від 04.09.2014 року № 1/9-444 «Про забезпечення безпеки вихованців, учнів та студентів», рішення Ради школи від 05.10.2018 року (протокол №1), Статуту школи, зважаючи на факти відволікання учителів та учнів під час освітнього процесу та враховуючи випадки проведення окремими батьками розмов на особисту тематику під час уроків, вияснення питань, що не потребують нагального втручання, з метою захисту здобувачів освіти під час освітнього процесу від будь-яких форм фізичного та психічного насильства, приниження честі та гідності, пропаганди та агітації, що завдають шкоди здоров’ю здобувачам освіти, попередження та запобігання можливості загрози терористичних актів, дотримання заходів безпеки під час навчання учнів у школі, забезпечення рівних прав і свобод усіх учасників освітнього процесу,

НАКАЗУЮ:

1. Заборонити перебування будь-яких сторонніх осіб на території школи без попереднього погодження з адміністрацією та вищими органами управління освітою.

2. Встановити такі вимоги до відвідування навчального закладу батьками учнів школи:

2.1. Дозволити батькам учнів 1-11-х класів, особам, що їх замінюють, родичам школярів протягом навчального року проходити за необхідності на територію школи в позаурочний час.

2.2. Рекомендувати батькам під час освітнього процесу очікувати на учнів на першому поверсі школи в холі. У разі виникнення необхідності термінової зустрічі з дитиною чи учителем, повідомити про це чергових, які направлять у клас чергового учня.

2.3. У разі, якщо під час освітнього процесу виникли певні проблеми зі здоров’ям учня, дозволити батькам безперешкодно зустрітися із дитиною, попередньо вказавши причину в журналі реєстрації, що знаходиться у чергового.

2.4. Заборонити батькам відволікати учителів та учнів телефонними дзвінками під час уроків.

2.5 Затвердити такий порядок використання мобільних телефонів усіма учасниками освітнього процесу в навчальному закладі:

2.5.1.Під час уроків, виховних годин чи позакласних заходів, а також під час перебування в шкільній бібліотеці необхідно вимикати або переводити телефон в режим «без звуку».

2.5.2.Під час проведення уроків чи інших заходів мобільний телефон не повинен знаходитися на парті чи столі.

2.5.3.Визнати, що відповідальності за збереження гаджетів адміністрація та педагогічний колектив школи не несе.

2.5.4.Заборонити фотографування чи відеозйомку мобільним телефоном учасників освітнього процесу без їх згоди.

2.5.5.Не використовувати чужі мобільні телефони задля своєї мети.

3. Учителям початкових класів:

3.1. Зустрічати учнів на першому поверсі школи з 07:40 до 07:55.

3.2. Після закінчення навчальних занять (згідно з розкладом) вивести учнів з приміщення класу на перший поверх школи та передати їх батькам.

3.3. Учнів 1-6 класів, які самостійно йдуть додому, відпускати виключно за заявою чи повідомленням батьків.

4. Вихователям ГПД повідомити батькам, котрі забирають учнів з ГПД, що вони повинні зареєструватися у журналі реєстрації у чергового.

5. Черговим :

5.1. Обмежити доступ сторонніх осіб на територію та у приміщення навчального закладу.

5.2. Вести журнал відвідування, записуючи дані відвідувача, мету його візиту, забезпечити супровід даної особи до кабінетів адміністрації школи або здійснити виклик учителя, до якого прийшов відвідувач, через чергового учня.

6. Учителям школи, класним керівникам 1-11-х класів:

6.1. Проводити щоденний та щоурочний аналіз стану відвідування навчальних занять школярами.

6.2. Не відпускати учнів з уроку без поважних причин без дозволу адміністрації школи або медичного працівника.

6.3. Врахувати, що підставою для звільнення учнів з уроку є такі документи: довідка з медичної служби школи чи іншої медичної установи, заява батьків, попередньо завізована адміністрацією школи.

6.4. У разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин негайно повідомити про це адміністрацію школи, яка в свою чергу невідкладно має надати відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.

6.5. Провести роз’яснювальну роботу з батьками про недопустимість відволікання учнів від навчальних занять для поїздок приватного характеру, рекомендувати їм вирішувати питання оздоровлення та відпочинку дітей, керуючись режимом роботи школи.

6.6. Довести до відома учнів та їх батьків, що наказ набуває чинності з моменту опублікування його на сайті школи.

7. Сторожам школи:

7.1. Забезпечити контроль за перебуванням на території школи, особливо у приміщеннях, осіб, які не причетні до проведення освітнього процесу, та режим безпеки для недопущення внесення у приміщення вибухонебезпечних та інших предметів, що можуть завдати шкоди здоров’ю і життю учнів та працівників школи.

7.2. Запровадити жорстку пропускну систему, особливо у вечірній час, для недопущення перебування у приміщеннях школи сторонніх осіб.

7.3. Разом із заступником директора з господарчої частини та двірником щоденно проводити перевірку приміщень та території школи на виявлення підозрілих предметів, що можуть нести загрозу життю та здоров’ю учасникам освітнього процесу.

8. Адміністрації школи довести зміст даного наказу до відома учасників освітнього процесу, розмістивши його на сайті школи та на дошці оголошень.

9. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

В.о. Директора школи Л. В.Литвин

Кiлькiсть переглядiв: 360