• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про зарахування, відрахування та переведення учнів

Про зарахування, відрахування та переведення учнів

2019-03-27

22.03. 2019 р. № 85-О

НАКАЗ

Про організацію виконання

Порядку зарахування, відрахування

та переведення учнів до державних та

комунальних закладів освіти для

здобуття повної загальної середньої

освіти у закладах міста

Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 №367, з урахуванням Рішення виконавчого комітету Ірпінської міської ради від 13.02.2018 № 21 «Про закріплення території обслуговування за Ірпінськими загальноосвітніми навчальними закладами», з метою забезпечення доступності здобуття загальної середньої освіти

НАКАЗУЮ:

1. Визнати датою початку прийому заяв про зарахування дітей до 1-го класу закладів загальної середньої освіти м. Ірпінь та селищ Ворзель, Гостомель, Коцюбинське на 2019-2020 н.р. – 01 квітня 2019 року.

2. Покласти персональну відповідальність за організацію прийому документів та зарахування до 1-х класів на керівників закладів загальної середньої освіти.

3. Керівникам закладів загальної середньої освіти:

3.1. Під час прийому документів, організації і проведення жеребкування (у разі необхідності), зарахуванні, відрахуванні, переведенні учнів суворо дотримуватися вимог Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти.

3.2 Систематично проводити роз’яснювальну роботу серед педагогічних працівників та батьківської громадськості щодо особливостей зарахування (у тому числі до 1 класів 2019-2020 н.р.), відрахування та переведення до закладів загальної середньої освіти.

3.3. Оприлюднити на офіційному сайті закладів інформацію про наявність вільних місць впродовж двох робочих днів з дня їх появи та невідкладно інформувати про кількість вільних місць управління освіти.

4. Головному спеціалісту управління освіти Т.В. Білецькій:

4.1. Надавати консультативну допомогу та оперативно розглядати звернення батьків з питань, пов’язаних з зарахуванням, відрахуванням та переведенням учнів до закладів загальної середньої освіти.

4.2. Здійснювати моніторинг наявності вільних місць у закладах загальної середньої освіти та невідкладно задовольняти запити батьків щодо інформації про перелік закладів освіти, максимально доступних і наближених до місць їх проживання.

4.3. Здійснювати упродовж квітня-травня моніторинг стану організації роботи щодо прийому заяв батьків на зарахування до 1-х класів.

4.4. Оприлюднити даний наказ на сайті управління освіти і науки Ірпінської міської ради

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника управління освіти Баран В.П.

Начальник управління О. Білорус

Кiлькiсть переглядiв: 232